



## Regional Validation Workshop on the Clean Energy Centre of the Economic Cooperation Organization (CECECO)

## 23 June 2020, Iran, Tehran, ECO Secretariat

(online meeting by zoom)

	Agenda			
13:45		Online registration by using the zoom link: to be confirmed All documents of the meeting are available at: <u>www.gn-sec.net/ceseco</u> for download		
Time	No.	Introductory Session Facilitator: Mr. Rovshan Mirzayev, Director for Energy, Minerals and Environment, ECO		
14:00	1	Welcome:         -       H.E. Huseyin Avni Bicakli, Ambassador, Deputy Secretary-General, ECO (5 min)         Remarks:         -       H.E. Stefan Scholz, Austrian Ambassador to the Islamic Republic of Iran (5 min)         -       Mr. Tareq Emitairah, Director, Department of Energy, UNIDO, (5 min)         -       Ms. Maryam Javan Shahraki, UNIDO Country Representative in Iran (5 min)		
		<u>Adoption of the agenda and meeting proceedings:</u> (10 min) - Mr. Rovshan Mirzayev, Director for Energy, Minerals and Environment, ECO		
Time	No.	Session I: Added value of CECECO Facilitator: Mr. Rovshan Mirzayev, ECO Secretariat		
14.30	2	<b>Update on the Global Network of Regional Sustainable Energy Centres,</b> <i>Mr. Martin Lugmayr, GN-SEC Coordinator, UNIDO (15 min)</i> <i>An introductory video is also available at:</i> <u>https://www.gn-sec.net/youtube-video-gallery</u> )		
14:45	3	<b>Presentation on the Needs Assessment Study Report,</b> Mr. Jamil Shariff and Mr. Jess Burgess, Sustainable Energy Experts, ECONOLER (20 min)		
15:05		<b>Discussion and validation by ECO Member States</b> , moderated by Mr. Johannes Schwarz, Project Associate, UNIDO (25 min)		
15:30		Break		
Time	No.	Session II: Institutional and Technical Design Facilitator: Mr. Jess Burgess, ECONOLER		
15.40	5	<ul> <li>Presentation of the CECECO Feasibility Study Report, Mr. Jamil Shariff, Sustainable Energy Expert, ECONOLER (20 min)</li> <li>Scope of mandate</li> <li>Institutional design options</li> <li>Technical design options</li> <li>Indicative budget</li> <li>Sustainability aspects</li> </ul>		
16:00		<b>Discussion and validation by ECO Member States</b> , moderated by Mr. Rovshan Mirzayev, ECO Secretariat, (30 min)		





UNITED NATIONS INDUSTRIAL DEVELOPMENT ORGANIZATION



Time	No.	Session III: The way forward Facilitator: Mr. Jamil Shariff, ECONOLER
16:30	6	<ul> <li>Discussion on the way forward, Mr. Martin Lugmayr, UNIDO (15 min)</li> <li>Incorporation of comments</li> <li>Finalisation of the project document and approval process</li> <li>Options for the selection process of the host country</li> <li>Fund mobilisation and international partnerships</li> </ul>
16:45		<b>Open discussion with ECO Member States and international partners</b> , moderated by Mr. Rovshan Mirzayev, ECO Secretariat
17:00		Good bye

Organized with support of:

